Riktig grepstørrelse

Loading...

For å prestere optimalt er det viktig å spille med et grep som passer til hendene dine. Et for smalt/tynt grep kan føre til at du griper køllen for hardt, noe som i sin tur skaper en krampaktig svingbevegelse. Spiller du med for tykt grep, kan det bli vanskeligere å vri gjennom hendene i gjennomsvingen, slik at svingen blir passiv, noe som ofte fører til fade/slice. Nedenfor ser vi på grep generelt og viser hvordan du ved hjelp av vår grepguide kan få en indikasjon på hvilken størrelse som passer for deg.

Finn din størrelse


Det finnes golfgrep i fire størrelser: undersize, standard, midsize og oversize. Undersize kalles iblant også «dame» eller «junior», og oversize kalles hos visse merker for «jumbo». Ved å følge guiden ved siden av kan du enkelt finne ut hvilken grepstørrelse som passer for deg.

Mål hånden din


Ved å måle hånden din kan du få en indikasjon på hvilken grepstørrelse som passer for deg. Det første målet (1) er håndens lengde; mål fra håndleddet til tuppen av langfingeren. Det andre målet (2) er lengden på langfingeren; mål fra tuppen av fingeren til der den slutter.

Ulike teksturer

Grepets tekstur kan gi godt feste ved forskjellige værforhold og være til god hjelp hvis du svetter mye i hendene. Har du ingen spesielle preferanser, vil et klassisk gummigrep fungere bra. Har du derimot ofte problemer med at køllen vrir seg i hånden, kan et såkalt kordgrep være et godt alternativ.

Kord


Grep der en finere bomullstråd som transporterer bort fukt, er sydd inn i grepet. Kordgrep gir godt feste i all slags vær og kan være til god hjelp for spillere som svetter mye i hendene. Du finner alle golfgrep med kord her.

Multitekstur


En blanding av forskjellige materialer for optimal følelse og komfort. Det kan være en kombinasjon av en korddel og en mer klassisk gummidel. Golf Prides MCC-grep er et godt eksempel på denne typen grep. Du finner alle grep med multitekstur her.

Ribbede golfgrep

Vi får ofte spørsmål om hva som er forskjellen på «vanlige» grep og ribbede grep. Enkelt forklart er et ribbet grep utstyrt med en kant/ribbe inne i grepet, noe som gjør at grepet etter montering ikke er helt rundt, men får en mer oval form. Noen synes at et ribbet grep ligger bedre i hånden, og at det blir enklere å gripe køllen korrekt.