Skreddersydde golfkøller for din sving

Loading...

Ingen golfere er like, og din sving er unik. Du bør ikke ha golfutstyr som er tilpasset andre golfere, men DEG og DIN sving. Køller som er tilpasset din sving, din fysikk og ditt spill, er en klar fordel uansett om du er proff, nybegynner eller har spilt i mange år.

Skreddersy køllene dine i dag og få bedre resultater og mer moro på golfbanen!

Følgende punkter er viktige å tenke på når du skal kjøpe nye golfkøller:

1. Riktig modell


Først og fremst gjelder det å finne en køllemodell som passer for deg. Har du problemer med å få ballen opp i luften, er et køllehode med bredere såle å foretrekke. Slike hoder har tyngdepunktet lenger bak, noe som hjelper deg å slå høyere slag. Mer viderekomne spillere kan i stedet velge en kølle med smalere såle og litt mindre køllehode for lettere å kunne forme slagene. Se vår køllehodeguide for å få tips til hvilken køllemodell som passer for deg!

2. Riktig lengde/lie


Når du har bestemt deg for hvilken køllemodell som passer, er neste trinn å finne ut hvilken lengde og lie køllene skal ha. Med riktig lengde og lie på køllene behøver du ikke kompensere under svingen, noe som i sin tur gjør slagene mer konsekvente, og du vil få mange flere gode slag enn med feiltilpassede køller. Se vår lengde-/lieguide for å finne ut hvordan du bestiller køller med riktig lengde/lie.

3. Riktig skaft


Å velge riktig skaft er minst like viktig (om ikke viktigere) som å finne riktig køllemodell. Dagens golfskaft kan produseres med ekstremt spesifikke egenskaper. Produsentene kan styre vekt, balansepunkt, vridningsstivhet, flekspunkt osv. Den tekniske utviklingen har gjort det mulig å finne skaft for enhver sving, det gjelder bare å finne frem i skaftjungelen. For å hjelpe deg å komme i gang har vi laget en skaftguide som gir deg en pekepinn på hvilken type skaft som kan passe for deg og din sving. Du finner skaftguiden her.

4. Riktig grep


Riktig grepstørrelse er avgjørende for å få en avslappet svingbevegelse. For smale grep kan gjøre svingen krampaktig, og for tykke grep kan gjøre håndleddene for passive, slik at det blir vanskeligere å havne parallelt med målet i trefføyeblikket. Grepets konstruksjon kan også spille en rolle, og ulike materialtyper kan hjelpe spilleren å få bedre feste eller redusere vibrasjoner. Ved hjelp av vår grepguide finner du raskt ut hvilken grepstørrelse som passer for deg. Du finner grepguiden her.

Statisk custom fit vs. Dynamisk custom fit

Statisk custom fit er når du uten hensyn til svingen din tar frem den beste køllen for akkurat deg. Man ser da på noen enkle mål, lengde, avstanden mellom håndledd og gulv, størrelsen på hånden din og svinghastigheten. Statisk custom fit passer for deg som forandrer svingen litt under spillet. Har du derimot en perfekt sving alltid er den samme går det å ta frem en kølle som ikke bare strammer på de fysiske forutsetningene uten å ta hensyn til svingen, skal du velge er dynamisk custom fit. Vi på NordicaGolf sier ikke at det ene er bedre enn det andre. Det er opp til deg som kunde å avgjøre. Faktum gjenstår: Hvor mange har en perfekt sving som ikke endrer seg over tid? En stor golfprodusent som lager statisk custom fit er Ping Golf.

Menn vs. Kvinner

Dagens standardiserte køller finnes i dame og herre størrelser. Damekøller er som regel en tomme kortere enn herrekøller. Dette virker ganske bra ettersom kvinner som regel er litt kortere enn menn. Men det finnes jo kvinner som er 180cm like mye som det finnes menn som er 160cm. Mange kvinner skal altså ikke spille med køller som er en tomme kortere, men i stedet ca ½ tomme kortere og med en liten lie justering.

Vi gjør ikke forskjell på kvinner og menn, men ser i stedet på høyden din samt svingstyrken din. På denne måten kan ikke en kvinne som er veltrent og 170 cm høy ende opp med å få køller som er tilpasset noen som er betydelig svakere og kortere. Vet du at du spiller bra med standard damekøller skal du velge damestandard når du skal velge lengde.