Loading...

Hvorfor Custom Fit?

Custom Fit har de siste årene blitt stadig mer vanlig, og for oss er det en selvfølge å kunne tilby deg skreddersydde golfkøller. Mange golfere tror at de må forbedre spillet og bli mer konsekvente før de i det hele tatt kan vurdere skreddersydde golfkøller. Men i virkeligheten er det ofte feiltilpasset utstyr som gjør at spilleren ikke utvikler seg, og at slagene forblir inkonsekvente. Alle spillere, uansett alder, handikap eller fysikk, bør velge Custom Fit når de skal kjøpe nye køller. Det koster ikke noe ekstra å få skreddersydd golfkøllene dine hos oss, så hvorfor ikke gi deg selv de beste forutsetningene på golfbanen ved å spille med køller som er tilpasset deg? Med køller som presterer bedre, kommer du til å få det mye morsommere på golfbanen og oppnå bedre resultater.

Tester utført av Golfwrx viser at både spillere med middels handikap og scratchspillere har en klar fordel av å spille med køller som er tilpasset deres fysiske forutsetninger.

Å skreddersy golfkøller handler ikke bare om å finne ut hvilken køllelengde du skal ha, men også om muligheten til å bygge din egen tilpassede kølle. Med valg av grep, skaft, lengde, lie og køllehode.

Statisk custom fit vs. Dynamisk custom fit

Statisk custom fit er når du uten hensyn til svingen din tar frem den beste køllen for akkurat deg. Man ser da på noen enkle mål, lengde, avstanden mellom håndledd og gulv, størrelsen på hånden din og svinghastigheten. Statisk custom fit passer for deg som forandrer svingen litt under spillet. Har du derimot en perfekt sving alltid er den samme går det å ta frem en kølle som ikke bare strammer på de fysiske forutsetningene uten å ta hensyn til svingen, skal du velge er dynamisk custom fit. Vi på NordicaGolf sier ikke at det ene er bedre enn det andre. Det er opp til deg som kunde å avgjøre. Faktum gjenstår: Hvor mange har en perfekt sving som ikke endrer seg over tid? En stor golfprodusent som lager statisk custom fit er Ping Golf.

Menn vs. Kvinner

Dagens standardiserte køller finnes i dame og herre størrelser. Damekøller er som regel en tomme kortere enn herrekøller. Dette virker ganske bra ettersom kvinner som regel er litt kortere enn menn. Men det finnes jo kvinner som er 180cm like mye som det finnes menn som er 160cm. Mange kvinner skal altså ikke spille med køller som er en tomme kortere, men i stedet ca ½ tomme kortere og med en liten lie justering.

Vi gjør ikke forskjell på kvinner og menn, men ser i stedet på høyden din samt svingstyrken din. På denne måten kan ikke en kvinne som er veltrent og 170 cm høy ende opp med å få køller som er tilpasset noen som er betydelig svakere og kortere. Vet du at du spiller bra med standard damekøller skal du velge damestandard når du skal velge lengde.

Custom Fit Guiden

Gjennom å bruke denne guiden kan du få frem den optimale køllen for akkurat deg. Guiden skal sees på som et hjelpemiddel for deg som er usikker eller aldri har spilt med skreddersydde køller. Vet du av erfaring at du spiller best med standard lengde men guiden sier at du skal ha ½ tomme lengre køller så går du naturligvis for det du synes er best. Summa summarum er det hva du er mest komfortabel med som gjelder. Vi vil tilby deg muligheten å selv kunne velge!

Vanlige spørsmål om Custom Fit (OSS)


Hvordan vet jeg om jeg trenger køller i en annen lengde enn standard?

Spillere som er mellom 170 og 185 cm, kan ofte bruke standardkøller. Er du høyere eller lavere, må du antakelig ha lengre henholdsvis kortere køller. Vi skiller ikke mellom menn og kvinner.

Gå inn på vår lengdeguide for å finne ut hvilken lengde som passer for deg.

Hva er standardlengdene på køllene dere bygger?

Kølle Grafitskaft Stålskaft
Ti Driver 45" N/A
1 Wood 44" N/A
3 Wood 43" N/A
5 Wood 42" N/A
1 Iron 40.00" 40.00"
2 Iron 39.50" 39.50"
3 Iron 39.00" 39.00"
4 Iron 38.50" 38.50"
5 Iron 38.00" 38.00"
6 Iron 37.50" 37.50"
7 Iron 37.00" 37.00"
8 Iron 36.50" 36.50"
9 Iron 36.00" 36.00"
PW/AW 35.50" 35.50"
SW/LW 35.50" 35.50"
Putter N/A 34"

Vi går ut i fra disse standardmål på jernskaft og grafittskaft. Damestandrad är en tomme lavere än tabellen nedan. Hybrider görs en tomme lengre en jernkøller.

Hva er lie, og hvordan påvirker det slagene mine?

Lie er den vinkelen mellom skaftet og køllehodets såle. Skulle skaftet være for mye rettet opp kommer tåen på køllehodet til å ta i bakken først og man vil slå mot høyre. Er skaftet for flatt kommer i stedet helen på køllehodet å ta i bakken først og man vil slå mot venstre.

Skaftet har for stor utgående vinkel

Skaft korrekt

Skaftet har for stor inngående vinkel

Hvordan vet jeg hvilket skaft og hvilken fleks som passer for meg?

Skaftet er kanskje det viktigste på køllen. Med skaftet kontrollerer du ballspredning og hvor langt du slår. Vi tilbyr kun skaft fra de store kjente skaftprodusentene som Apollo, True Temper, Aldila, Grafalloy og UST.

Fleks er skaftets stivhet og deles inn i lady, senior, regular, stiff og x-stiff. Hva du bør velge, kommer an på svinghastigheten din. Svinger du raskt, bør du velge et stivere skaft, og svinger du i et rolig tempo, bør du velge et mer fleksibelt skaft. Dette har sammenheng med at skaftet må kunne følge med på tempoet ditt. I trefføyeblikket er det en fordel at køllebladet ligger parallelt med målet (square). Dette for å starte ballen i en mest mulig korrekt retning. Er skaftet for stivt, vil det ikke rette seg tilstrekkelig opp for høyrespillere, noe som ofte ender i en slice. Er skaftet derimot for mykt, vil det bøye seg for mye, slik at køllehodet blir lukket og det ender i en hook.

Det finnes ingen standardisering hos skaftprodusentene. Derfor kan et regular skaft hos en produsent tilsvare et stiff hos en annen. Vi bruker de retningslinjer som skaftprodusentene gir oss. I guiden har vi gjort det enkelt for deg å finne ditt skaft og flex.